Šokolādes – valriekstu kūka „Braunijs”

Šokolādes – valriekstu kūka „Braunijs” Foto: Šokolādes – valriekstu kūka „Braunijs”

Sastāvdaļas

  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 170 g sviesta
  • 300 g cukura
  • 3 olas
  • 125 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 glāze valriekstu

Pagatavošana

  1. 170 g šokolādes salauž nelielos gabaliņos un ūdens peldē izkausē.
  2. Izkausētajai šokolādei pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Masai pievieno cukuru, labi samaisa un izņem bļodu no ūdens peldes.
  4. Masu nedaudz atdzesē un pa vienai pievieno olas, rūpīgi samaisa.
  5. Miltus sajauc ar sāli un cepamo pulveri, un pievieno šokolādes masai.
  6. Atlikušo šokolādes daudzumus un riekstus sasmalcina, pievieno mīklai un rūpīgi samaisa.
  7. Sevis izvļēto kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
  8. Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C temperatūrā 35 - 40 minūtes.
  9. Gatavo kūku atdzesē un ievieto ledusskapī uz nakti.
  10. Dekorē ar sasmalcinātiem valriekstiem vai pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes