Sastāvdaļas
Biskvītām:
- 600 ml 2%piena
- 340 g sveista
- 230 g šokolāde (vidēji salda)
- 3 olas
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 350 g miltu
- 400 g cukura
- 1 tējkarote sodas
- 1/2 tējkarote sāls
Pildījumumam:
- 90 g sviesta
- 115 g rūgtās šokolādes(sasmalcināta)
- 320 g pūdercukura
- 115 g saldā krējuma
Garnējumam:
- 300 g vidēji saldas šokolādes (sasmalcināta)
- 160 g saldā krējuma
Pagatavošana
- Nelielā grāpītī ielej pienu, sviestu un šokolādi. Visu silda uz lēnas uguns, kamēr sviests un šokolāde izkususi. Iegūto masu atstāj 10 min atdzesēties.
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
- Lielākā bļodā iesit olas un pievieno vaniļas ekstraktu, saputo. Tad pievieno miltus, cukuru, sodu un sāli,iemaisa visu lēnām šokolādes masā.
- Iegūto masu ielej pirms tam ietaukotā, apaļā, standarta kūkas formā. Liek cepeškrāsnī un cep 25-30 min, kamēr koka irbulītis, pārbaudot mīklu vidū, vairāk nav aplipis ar to. Kad mīkla izcepusies,tad to atdzesē formā 10 min pirms izņemšanas no formas, kamēr tā atdziest pilnībā.
- Pildījumam izkausē sviestu un šokolādi. Tad pievieno pūdercukuru un saldo krējumu un kārtīgi iemaisa
- masā.
- Garnējumam - uzsilda saldo krējumu tikai līdz vārīšanās temperatūrai un iemaisa izkausētu šokolādi, kamēr ir iegūta viendabīga masa.Atdzesē to līdz izklājamai konsistencei.
- Novieto vienu kūkas biskvītu uz lielāka šķīvja un noklāj to ar iepriekš sagatavoto pildījumu. Tad liek nākamo biskvītu un atkārto kārtas.
- Pēdējo biskvīta kārtu un kūkas malas apklāj ar šokolādes garnējumu un ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!