Šokolādes torte

Šokolādes torte Foto: Šokolādes torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 125 g cukurs
  • 125 g milti
  • 1 ēdamkarotes kakao pulveris

Krēmam:

  • 200 g vārīts kondensēts piens
  • 200 g sviests
  • 50 g kakao
  • 10 g augu eļļa

Cukura sīrupam:

  • 75 g cukurs
  • 75 ml ūdens
  • 20 ml konjaks

Pagatavošana

  1. Saputo olas ar cukuru, kamēr masa kļūst gaiša un palielinās apjomā. Pievieno izsijātus miltus ar kakao pulveri. Rūpīgi samaisa.
  2. Masu lej tortes formā un cep 180°C temperatūrā līdz gatavībai, to pārbauda ar biskvītā iedurtu sērkociņu vai kociņu – tam jābūt sausam. Ja izmanto pusi no paredzētajiem produktiem, tad ņem formu ar 18 cm diametru.
  3. Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu. Vārīto kondensēto pienu saputo ar sviestu, pievieno kakao, kurš sajaukts ar eļļu. Izveidojas brīnišķīgs krēms ar iebiezinātā piena un šokolādes smaržu.
  4. Gatavo biskvītu izņem no formas. Atdzisušu to sadala 3 plāksnēs. Ideālā gadījumā – gatavo biskvītu var atstāt atdzist uz nakti, apsegtu ar dvielīti.
  5. Katru biskvīta kārtu samitrina ar sīrupu un apsmērē ar krēmu, liekot biskvītus vienu uz otra. Apsmērē arī malas.
  6. Torti rotā pēc vēlēšanās, piemēram – ar valriekstiem. Jāuzglabā ledusskapī un jāizņem no tā stundu pirms pasniegšanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes