Sastāvdaļas
- 7 olas
- 4 glāzes cukura
- 1,5 tējkarotes sodas
- 9 ēdamkarotes silta sviesta
- 6 ēdamakarotes kakao
- 4 glāzes miltu
- 0,5 l īrisa (vārīta iebiezināta piena)
- 250 g sviesta
- 1 glāze valriekstu
- kakao un cukurs šokolādes glazūrai
Pagatavošana
- Saputo olas ar cukuru, pievieno sodu, siltu sviestu, kakao un miltus. Visu kārtīgi samaisa.
- Uz stundu atstāj „atpūsties”.
- Pa to laiku gatavo krēmu.
- Saputo sviestu ar iebiezināto vārīto pienu, pievieno sasmalcinātus valriekstus.
- Mīklu sadala 3 daļās un 180 °C temperatūrā izcep 3 biskvītus, atdzesē.
- Uz pirmā biskvīta klāj krēmu ar riekstiem, pa virsu tam lej nedaudz glazūras.
- Glazūru pagatavo sajaucot kakao ar cukuru un nedaudz ūdens.
- Liek otru biskvītu un atkārto to pašu.
- Liek trešo biskvītu, kuru bagātīgi pārlej ar glazūru un izlīdzina.
- Torte gatava pēc 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!