Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 1/2 glāze cukura
- 1 tējkarote sodas
- 15 g cepamā pulvera
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 olas
- 1 glāze piena
- 1/2 glāze augu eļļas
- 1 glāze verdoša ūdens
Krēmam:
- 1 bundžiņa iebiezinātā piena
- 200 g saldā krējuma
- 200 g riekstu (jebkuru)
- 200 g izkausētas tumšās šokolādes
Bezē:
- 3 olu baltumi
- 200 g pūdercukura
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Dziļā bļodā sajauc miltus ar cukuru, etiķī izšķīdinātu sodu, kakao pulveri un cepamo pulveri - rūpīgi samaisa.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar augu eļļu un pakāpeniski pievieno miltu maisījumam.
- Tad mīklai pievieno verdošu ūdeni un un ar elektrisko putotāju visu sakuļ.
- Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā un cep aptuveni 30 minūtes vai līdz iedurtais koka irbulītis iznāk ārā sauss.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un sagriež horizontāli 3 kārtās.
- Bezē: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 100°C temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, kakao pulveri un pūdercukuru.
- Iegūto masu ieklāj cepešpannā uz cepamā papīra un cep aptuveni 1 stundu. Atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns!!
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un iebiezināto pienu, pievieno izkausēto šokolādi un turpina kult līdz veidojas viendabīga masa.
- Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar 1/3 daļu krēma, pārkaisa ar 1/3 daļu sasmalcinātiem riekstiem un pamīšus izkārto bezē. Atkārto katrai tortes kārtai.
- Tortes virskārtu pārklāj ar atlikušo krēmu un dekorē pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!