Sastāvdaļas
- 2 olas (viegli sakultas)
- 2 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura (pietiek arī ar 1 glāzi)
- 230 - 250 g sviesta
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 glāze vāroša ūdens
- 4 ēdamkarotes kakao
- 1/2 glāze kefīra
- 1 tējkarote soda
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Sastāvdaļas glazūrai:
- 1/2 glāzes pekanriekstu (vai valriekstu)
- 200 g sviesta
- 4 - 6 ēdamkarotes piena
- 1 tējkarote vaniļas
- 400 g pūdercukura
Pagatavošana
- Katliņā izkausē sviestu un maisot pievieno kakao. Pievieno karstu ūdeni un pavāra 30 - 40 sekundes.
- Noliek malā mazliet atdzist.
- Atsevišķi sajauc miltus ar cukuru un sāli. Tur pievieno izkausēto sviestu un kārtīgi samaisa.
- Viegli sakultām olām pievieno kefīru, vanilīna cukuru un sodu, sajauc un pievieno šokolādes masai. Visu rūpīgi sajauc.
- Masu lej uz cepešplāts, izklātu ar cepamo papīru (18 x 25) un cep 170 - 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
- Kamēr cepas, tikmēr gatavo glazūru.
- Pekanriektus (vai valriekstus) smalki sakapā.
- Katliņā izkausē sviestu, pievieno kakao, samaisa, pievieno pienu un vaniļu.
- Tiklīdz sāk vārīties, samazina uguni un pievieno pūdercukuru, samaisa.
- Kad masa nedaudz sabiezē, pievieno tai riekstus.
- Tiklīdz ir gatavs biskvīts, to vēl siltu pārklāj ar glazūru un ļauj atdzist.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!