Šokolādes torte uz cepešplāts

Šokolādes torte uz cepešplāts Foto: Šokolādes torte uz cepešplāts

Sastāvdaļas

  • 2 olas (viegli sakultas)
  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura (pietiek arī ar 1 glāzi)
  • 230 - 250 g sviesta
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 glāze vāroša ūdens
  • 4 ēdamkarotes kakao
  • 1/2 glāze kefīra
  • 1 tējkarote soda
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Sastāvdaļas glazūrai:

  • 1/2 glāzes pekanriekstu (vai valriekstu)
  • 200 g sviesta
  • 4 - 6 ēdamkarotes piena
  • 1 tējkarote vaniļas
  • 400 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē sviestu un maisot pievieno kakao. Pievieno karstu ūdeni un pavāra 30 - 40 sekundes. 
  2. Noliek malā mazliet atdzist.
  3. Atsevišķi sajauc miltus ar cukuru un sāli. Tur pievieno izkausēto sviestu un kārtīgi samaisa.
  4. Viegli sakultām olām pievieno kefīru, vanilīna cukuru un sodu, sajauc un pievieno šokolādes masai. Visu rūpīgi sajauc.
  5. Masu lej uz cepešplāts, izklātu ar cepamo papīru (18 x 25) un cep 170 - 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
  6. Kamēr cepas, tikmēr gatavo glazūru.
  7. Pekanriektus (vai valriekstus) smalki sakapā.
  8. Katliņā izkausē sviestu, pievieno kakao, samaisa, pievieno pienu un vaniļu.
  9. Tiklīdz sāk vārīties, samazina uguni un pievieno pūdercukuru, samaisa.
  10. Kad masa nedaudz sabiezē, pievieno tai riekstus.
  11. Tiklīdz ir gatavs biskvīts, to vēl siltu pārklāj ar glazūru un ļauj atdzist.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes