Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes kakao
- 3 ēdamkarotes skāba krējuma
- 1 glāze miltu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
1. krēmam:
- 3 glāzes piena
- 1 glāze mannas
- 3/4 glāzes cukura
- 250 g sviesta
2. krēmam:
- 1 paciņa cepumu
- 2 bundžas vārīta iebiezināta piena
- 200 g apgrauzdētu zemes riekstu
Glazūrai:
- 200 g šokolādes
Pagatavošana
- Gatavo mīklu. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem.
- Baltumus saputo ar cukuru, uzmanīgi pievieno dzeltenumus un turpina putot.
- Krējumu sajauc ar kakao un pievieno olām.
- Pievieno miltus un cepamo pulveri, kārtīgi samaisa.
- Mīklu sadala 2 daļās un izcep 2 biskvītus 180 °C temperatūrā 30 minūtes.
- Gatavo 1. krēmu. Pienā izvāra mannā biezputru, pievieno cukuru.
- Kad biezputra atdzisusi, iemaisa tajā sviestu.
- Gatavo 2. krēmu. Sasmalcina cepumus un sajauc tos ar vārītu iebiezinātu pienu un riekstiem.
- Riekstus nevajag sasmalcināt.
- Kad biskvīti atdzisuši, kārto torti šādā kārtībā: biskvīts, puse no 1. krēma, 2. krēms, otra puse 1. krēma, biskvīts.
- Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pārlej tortei.
- Rotāt var ar zemesriekstiem vai var uzzīmēt kādu rakstu ar nazi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!