Šokolādes torte „Snickers”

Šokolādes torte „Snickers” Foto: Šokolādes torte „Snickers”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 3 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 1 glāze miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1. krēmam:
  • 3 glāzes piena
  • 1 glāze mannas
  • 3/4 glāzes cukura
  • 250 g sviesta
  • 2. krēmam:
  • 1 paciņa cepumu
  • 2 bundžas vārīta iebiezināta piena
  • 200 g apgrauzdētu zemes riekstu

Glazūrai:

  • 200 g šokolādes

Pagatavošana

    1. Gatavo mīklu. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. 
    2. Baltumus saputo ar cukuru, uzmanīgi pievieno dzeltenumus un turpina putot.
    3. Krējumu sajauc ar kakao un pievieno olām.
    4. Pievieno miltus un cepamo pulveri, kārtīgi samaisa.
    5. Mīklu sadala 2 daļās un izcep 2 biskvītus 180 °C temperatūrā 30 minūtes.
    6. Gatavo 1. krēmu. Pienā izvāra mannā biezputru, pievieno cukuru.
    7. Kad biezputra atdzisusi, iemaisa tajā sviestu.
    8. Gatavo 2. krēmu. Sasmalcina cepumus un sajauc tos ar vārītu iebiezinātu pienu un riekstiem.
    9. Riekstus nevajag sasmalcināt.
    10. Kad biskvīti atdzisuši, kārto torti šādā kārtībā: biskvīts, puse no 1. krēma, 2. krēms, otra puse 1. krēma, biskvīts.
    11. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pārlej tortei.
    12. Rotāt var ar zemesriekstiem vai var uzzīmēt kādu rakstu ar nazi.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes