Šokolādes torte „Saldā asara”

Šokolādes torte „Saldā asara” Foto: Šokolādes torte „Saldā asara”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas

Krēmam:

  • 200 g sviesta
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 1 banāns
  • valrieksti (dekorēšanai)

Pagatavošana

  1. 6 olu dzeltenumus saputo ar miltiem, kakao pulveri un dzeramo sodu.
  2. Atsevišķā traukā stingrās putās saputo olu baltumus.
  3. Abas masas rūpīgi sajauc viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 160°C temperatūrā 20 - 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un iebiezināto pienu. Masu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  7. Biskvītu pārklāj ar 1/2 krēma, izkārto banāna šķēlītes, atkal pārklāj ar krēmu un pārkaisa ar valriekstiem.
  8. Ja vēlaties, kūkas virsmu pārklāj ar kādu šokolādes glazūru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes