Sastāvdaļas
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 2 olas
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote sodas (izškīdināta etiķī)
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 2 glāzes piena
- 1 ola
- 4 ēdamkarote miltu
- 1 1/2 glāze cukura
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 250 g saldkrējuma sviesta (mīkstināts)
Šokolādes glazūrai:
- 150 g šokolādes
- 240 g saldā krējuma
- cukurs pēc garšas
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko trīs 20 - 22 cm lielas kūku formas.
- Dziļā bļodā rūpīgi samaisa iebiezināto pienu un olas.
- Pakāpeniski pievieno izšķīdināto sodu, miltu un kakao pulveri.
- Visu rūpīgi samaisa un iegūto mīklu sadala iepriekš sagatavotajās kūku formās.
- Liek cepties aptuveni 20 - 30 minūtes ( kakao padarīs biskvītus tumšus, tādēļ jāuzmanās, lai tie nepiedegtu).
- Kad biskvīti gatava novieto tos atdzesēties.
- Krēmam: Nelielā katliņā miltus sajauc ar cukuru, olu un 1 ēdamkaroti piena.
- Visu rūpīgi samaisa un pakāpeniski pievieno atlikušo piena daudzumu.
- Iegūto masu liek vārīties uz nelielas uguns un turpina karsēt un maisīt līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad novieto krēmu pilnībā atdzesēties un pievieno kakao pulveri, sviestu un rūpīgi sakuļ ar elektrisko putotāju.
- Pamata biskvītu liek uz servējamās plāts un pārklāj ar šokolādes krēmu.
- Atkārto to katrai nākamai biskvīta kārtai un noklāj arī tortes virsmu.
- Šokolādes glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pievieno cukuru.
- Tad ūdens peldē izkausē šokolādi un pakāpeniski pievieno putukrējumam.
- Pēc gaumes var pievienot arī citas garšvielas - vanilīnu, kanēli, u.c.
- Pārklāj pār kūkas virsmu un liek kūku ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
- Šo glazūru var turēt ledusskapī 7-9 dienas, apklātu ar pārtikas plēvi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!