Šokolādes torte „Piena meitenīte”

Šokolādes torte „Piena meitenīte” Foto: Šokolādes torte „Piena meitenīte”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 400 g iebiezinātā piena
  • 2 olas
  • 150 g miltu
  • 50 g kakao pulvera
  • 15 g cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

Krēmam:

  • 400 ml skābā krējuma 25% tauku
  • pūdercukurs pēc garšas
  • 2-3 ēdamkarotes Nutellas krēma

Pagatavošana

  1. Gatavo krēmu - skābo krējumu, pūdercukuru, Nutellas krēmu sakuļ ar mikseri gaisīgā masā.
  2. Gatavo mīklu - iebiezināto pienu sakuļ ar olām, izmantojot putojamo slotiņu.
  3. Visas sausās mīklas sastāvdaļas samaisa, iesijā iebiezinātā piena maisījumā - kārtīgi samaisa.
  4. No cepamā papīra izgriež 8 apļus - 22 cm diametrā.
  5. Uz 7 cepamā papīra apļiem liek 2 ēdamkarotes mīklas, izlīdzina to, cep 200°C temperatūrā, 5-7 minūtes.
  6. Atlikušo mīklu uzklāj uz 8 cepamā papīra apļa, ļoti plānā kārtiņā, cep tāpat, kā iepriekšējos - gatavu sadrupina drupačās.
  7. Starp biskvītiem klāj krēmu, kā arī, ar krēmu noklāj tortes sānus un virsmu.
  8. Visu torti apkaisa ar biskvīta drupačām, rotā ar piparmētru lapiņām.
  9. Torti atstāj uz 1 stundu, lai garšas savelkas, tad var pasniegt.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes