Šokolādes torte „Pelē”

Šokolādes torte „Pelē” Foto: Šokolādes torte „Pelē”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 3 glāzes cukura
  • 1 paciņa kakao
  • 5 olas
  • 3/4 paciņas sviesta
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1,5 tējkarotes sodas
  • apmēram 3 glāzes miltu
  • 700 ml kefīra
  • augļu liķieris vai sīrups

Krēmam:

  • 2 bundžas iebiezināta vārīta piena
  • 1 paciņa sviesta

Pagatavošana

    1. Cukuru sajauc ar kakao, pievieno olas un samaisa līdz masa ir viendabīga.
    2. Sviestu izkausē un siltu (ne karstu( lej klāt šokolādes maisījuma, samaisa.
    3. Pievieno vaniļas cukuru, samaisa, pievieno kefīru.
    4. Sodu dzēš ar etiķi un uzreiz pievieno mīklai, ātri samaisa.
    5. Pievieno miltus un samaisa līdz mīkla viendabīga.
    6. Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē vai kā mīkla pankūkām. Tāpēc, ja miltu šķiet par maz, var pievienot vēl.
    7. Tortes formā ieklāj cepamo papīru, iesmērē ar sviestu un liek mīklu vienā reizē 10 lielas ēdamkarotes.
    8. Cep 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.
    9. Tādā veidā izcep visus biskvītus un pilnībā tos atdzesē.
    10. Katru biskvītu piesūcina ar liķieri vai sīrupu.
    11. Pagatavo krēmu - sviestu saputo ar iebiezināto vārīto pienu. 
    12. Piens jāpievieno pakāpeniski, ne viss uzreiz, lai krēms nav šķidrs.
    13. Katru biskvītu apsmērē ar krēmu un sakārto torti.
    14. Vienu biskvītu atstāj, to izmantos tortes apkaisīšanai.
    15. Tortes virsmu un sānus apkaisa ar biskvīta drumstalām.
    16. Torti liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām, vēl labāk - uz nakti.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes