Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura
- 3 ēdamkarotes kakao
- 2 glāzes skāba krējuma
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes kausēta margarīna (vai sviesta)
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
Krēmam:
- 3 ēdamkarotes cukura
- 3 ēd ēdamkarotes kakao
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 50 - 70 g sviesta
Pildījums:
- ķirši
- 10 grami konjaka
- 50g cukura
Pagatavošana
- Ķiršus vāra konjakā un pievieno cukuru. Atdzesē.
- Sajauc miltus, cukuru, šķipsniņu sāls, sodu un kakao.
- Tad pievieno skābo krējumu, olas un izkausēto margarīnu (vai sviestu).
- Visu rūpīgi samaisa līdz viendabīgai masai.
- Divas kūkas formas izklāj ar cepamo papīru.
- Iegūto mīklu sadala 2 vienādās daļās un ieklāj iepriekš sagatavotajās kūkas formās.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Krēms: Nelielā katliņā samaisa cukuru, kakao un skābo krējumu.
- Liek uz lēnas uguns karsēties, ik pa laikam apmaisot, tad pievieno sviestu, rūpīgi samaisa un ņem nost no uguns.
- Uz pirmās biskvīta kārtas izklāj iepriekš pagatavotos ķiršus un pārlej ar katliņā palikušo konjaka sīrupu.
- Liek pāri otru biskvītu un pārklāj to ar krēmu. Ļauj kūkai sasūkties un ieliek to ledusskapī uz neilgu laiku.
- Kūku var dekorēt ar ķiršiem vai šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!