Sastāvdaļas
- 4 olas
- 2 ēdamkarotes karsta ūdens
- 150 g pūdercukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 25 g miltu
- 2 ēdamkarotes cepamā pulvera
- 175 g maltu lazdu riekstu
- 3 ēdamkarotes auzu pārslu
- 1 ēdamkarote viskija
- 1 ēdamkarote Amaretto liķiera
Pildījumam:
- 2 ēdamkarotes viskija
- 1 ēdamkarote amaretto
- 100 g šokolādes skaidiņu
- 500 ml saldā krējuma
- 2 paciņas putukrējuma stindzinātāja
Glazūrai:
- 250 ml saldā krējuma
- 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
- 1 paciņa vaniļas cukura
Dekorēšanai:
- 30 g šokolādes skaidiņu
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un ūdeni. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un turpina putot vēl 2 minūtes.
- Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri, riekstiem, auzu pārslām un rūpīgi samaisa.
- Nepārtraucot maisīšanu, sausajam maisījumam pievieno Amaretto un viskiju, tad saputotās olas un vēlreiz visu saputo viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 40 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež uz pusēm.
- Pamata biskvītu ieliek atpakaļ kūkas formā un aizver formas gredzenu ciet.
- Otru biskvīta kārtu sadrupina un sajauc ar viskju, amaretto un šokolādes skaidiņām.
- Ar elektrisko putotāju saputo 500 ml saldā krējuma un putukrējuma stindzinātāja.
- Saputoto saldo krējumu pievieno biskvīta drupatām un rūpīgi samaisa. Masu pārklāj pār pamata biskvītu.
- Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo 250 ml saldā krējuma un putukrējuma stindzinātāju, pievieno vaniļas cukuru.
- Krēmu pārklāj pār tortes virsmu un ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
- Pirms pasniegšanas, noņem formai gredzenu un dekorē tortes virsmu ar šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!