Šokolādes torte „Ķiršu skūpsts”

Šokolādes torte „Ķiršu skūpsts” Foto: Šokolādes torte „Ķiršu skūpsts”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 olas
  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/2 bundža iebiezinātā piena
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 bundža iebiezinātā piena
  • 1 glāze miltu
  • 200 g sviesta

Piesūcināšanai:

  • 300 g saldētu ķiršu
  • 3 ēdamkarotes brendija

Glazūrai:

  • 6 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 3 ēdamkarotes piena (karsta!)
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju vai virtuves kombainā sajauc olas un cukuru, kakao pulveri un dzeramo sodu, kas dzēsta etiķī vai citrona sulā.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus, skābo krējumu, iebiezināto pienu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 20 minūtes.
  5. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās. Vienu no kārtām saplēs gabaliņos.
  6. Krēms: Nelielā katliņā sajauc olu ar miltiem, cukuru un pienu. Visu karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
  7. Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo sviestu un pakāpeniski pievieno tam vārīto krēmu. Visu saputo viendabīgā masā.
  8. Piesūcināšana: Ķiršus atsaldē un to sulu sajauc ar brendiju.
  9. Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja un piesūcina ar ķiršu sulas - brendija maisījumu.
  10. Tad pārklāj to ar 1/3 krēmu un ķiršiem, pārklāj ar otru biskvīta kārtu.
  11. Otru 1/3 krēmu un ķiršus pārklāj pār biskvītu, tad pār to izkārto biskvīta gabaliņus un nobeidz ar atlikušo daudzumu krēmu un ķiršiem.
  12. Glazūra: Nelielā katliņā sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas un karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
  13. Nedaudz atdzesē un pārklāj pār tortes virsmu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes