Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 olas
- 1 1/2 glāzes miltu
- 1/2 glāze cukura
- 1/2 bundža iebiezinātā piena
- 200 g skābā krējuma
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 1 ola
- 1 ēdamkarote miltu
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1/2 bundža iebiezinātā piena
- 1 glāze miltu
- 200 g sviesta
Piesūcināšanai:
- 300 g saldētu ķiršu
- 3 ēdamkarotes brendija
Glazūrai:
- 6 ēdamkarote cukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 3 ēdamkarotes piena (karsta!)
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju vai virtuves kombainā sajauc olas un cukuru, kakao pulveri un dzeramo sodu, kas dzēsta etiķī vai citrona sulā.
- Pakāpeniski pievieno miltus, skābo krējumu, iebiezināto pienu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 20 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās. Vienu no kārtām saplēs gabaliņos.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc olu ar miltiem, cukuru un pienu. Visu karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
- Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo sviestu un pakāpeniski pievieno tam vārīto krēmu. Visu saputo viendabīgā masā.
- Piesūcināšana: Ķiršus atsaldē un to sulu sajauc ar brendiju.
- Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja un piesūcina ar ķiršu sulas - brendija maisījumu.
- Tad pārklāj to ar 1/3 krēmu un ķiršiem, pārklāj ar otru biskvīta kārtu.
- Otru 1/3 krēmu un ķiršus pārklāj pār biskvītu, tad pār to izkārto biskvīta gabaliņus un nobeidz ar atlikušo daudzumu krēmu un ķiršiem.
- Glazūra: Nelielā katliņā sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas un karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
- Nedaudz atdzesē un pārklāj pār tortes virsmu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!