Šokolādes torte īru gaumē

Šokolādes torte īru gaumē Foto: Šokolādes torte īru gaumē

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 150 g rūgtās šokolādes
  • 125 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
  • 150 g  cukura
  • 3 olas
  • 3/4 glāzes kartupeļu biezputras
  • milti (pēc nepieciešamības)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 75 ml piena

Pildījumam:

  • 120 g rūgtās šokolādes
  • 50 ml „Baileys” liķiera
  • 50 ml trekna saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai un viegli ietauko 22 cm lielu kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  2. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē.
  3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. 
  4. Sviestu un cukuru saputo ar elektrisko putotāju.
  5. Pakāpeniski, nepārtraucot putošanu, pa vienam pievieno olu dzeltenumus.
  6. Tad pievieno atdzesētu kartupeļu biezputru un izkausēto šokolādi. Visu saputo viendabīgā masā.
  7. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un kopā ar pienu pievieno olu masai.
  8. Atsevišķi saputo olu baltumus, pievienojot 1 ēdamkaroti cukura, un pakāpeniski iecilā mīklā.
  9. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 25 - 30 minūtes.
  10. Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež horizontāli 2 kārtās.
  11. Pildījums: Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē.
  12. Pakāpeniski šokolādei pievieno liķieri, saldo krējumu un pūdercukuru. Visu rūpīgi samaisa.
  13. Ar 1/2 krēma daudzuma pāklāj pamata biskvītu. Liek pāri otru biskvītu pārklāj to ar atlikušo krēma daudzumu.
  14. Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes