Sastāvdaļas
Tortei:
- 1/2 paciņas sviesta (izkausēta)
- 3 olas (istabas temperatūrā)
- 250 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1/2 glāzes piena
- 1 glāze miltu
- 1/2 paciņas kakao pulvera
- 1 tējk. dzēstas sodas
Glazūrai:
- 75 g sviesta
- 345 g cukura
- 1/2 paciņas kakao pulvera
- 1 glāze piena
- 1 ēdamkarotes vaniļas cukura
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai. Sakuļ ar mikserpulti sviestu un cukuru 4 -5 minūtes.
- Sviesta un cukura maisījumam pievieno vienu olu.
- Sakuļ ar mikserpulti un tad otru olu, un atkal sakuļ ar mikserpulti - tad trešo olu, un sakuļ ar mikserpulti.
- Maisījumam pievieno vaniļas cukuru, sakuļ.
- Atsevišķā bļodā sajauc kakao pulveri ar pienu un lej katlā. Uzvāra, noņem no uguns un atdzesē.
- Olu un sviesta maisījumā pievieno miltus, dzēstu sodu (vienu tējkaroti sodas sajauc ar etiķi), rūpīgi samaisa, pielej atdzisušo kakao un vēlreiz visu samaisa. Mīklai jābūt viendabīgai pēc krāsas un konsistences.
- Tortes veidni ieeļļo ar augu eļļu un pārkaisa ar miltiem. Mīklu lej veidnē, cep 40-45 minūtes.
- Izņem no krāsns, atdzesē. Biskvītu izņem no tortes veidnes, nogriež virsmu ar asu nazi, lai tā būtu līdzena.
- Biskvīta atgriezumu noliek malā - tas noderēs vēlāk. Ja biskvīta virsma izcepusies līdzena, tad neko nevajag griezt.
- Gatavo glazūru - sakuļ sviestu ar mikserpulti, pievieno pusi cukura un kakao pulveri, visu sajauc.
- Maisījumā pievieno vaniļas cukuru un pienu, sajauc. Ja glazūra sanākusi pārāk šķidra, pievieno nedaudz cukura un sakuļ.
- Ja glazūra sanākusi pārāk bieza, pievieno pienu un sakuļ. Biskvītu pārklāj ar glazūru.
- Rotā torti pēc savas vēlēšanās, var pārkaisīt ar biskvīta atgriezuma drupačām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!