Sastāvdaļas
- 250 g tumšās šokolādes
- 150 g cukura
- 12 olas
- 6 pilieni citrona sulas
Krēmam:
- 500 g 70% tumšās šokolādes
- 1 l saldā krējuma
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un nedaudz ietauko četras 30 x 30 cm kūkas formas.
- Izkausē šokolādi mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē un noliek maliņā līdz būs nepieciešama.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un 75 g cukuru, citrona sulu līdz masa kļūst bieza un veido reljefu.
- Atsevišķā trauciņā sakuļ olu dzeltenumus ar atlikušo cukura daudzumu, pievieno izkausēto šokolādi un rūpīgi samaisa.
- Tad olu dzeltenumu masā ar lāpstiņu rūpīgi iecilā olu baltumu masu.
- Iegūto mīklu sadala 4 daļās, ieklāj iepriekš sagatavotajās formās un cep 16 - 18 minūtes (var cept arī visu vienā formā un pēc tam sagriezt 4 kārtās, bet tad biskvīti var salūzt).
- Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos.
- Krēms: Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un ieliek virtuves kombainā.
- Saldo krējumu uzsilda un pievieno šokolādei un atstāj uz dažām minūtēm.
- Tad pievieno vaniļas ekstraktu, visu saputo līdz masa kļūst viendabīga.
- Iegūto krēmu ievieto ledusskapī uz 2 stundām, bet ik pēc 30 minūtēm apmaisot.
- Šokolādes krēmu klāj starp biskvītiem, uz tortes virsmas un sāniem.
- Pāri palikušo krēmu ieliek konditorejas maisā un rotā torti.
- Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī vismaz 4 stundas un pasniedz ar svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!