Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- 2 olas
- 250-300 g miltu
- šķipsniņa sodas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
Krēmam:
- 1 liels citrons
- 200 g cukura
- 150 g sviesta
- 4-5 ēdamkarotes mannā
- 200 ml piena
Glazūrai:
- 200 g rūgtās vai piena šokolādes
Pagatavošana
- Lielā bļodā ber cukuru, sakuļ ar olām - kuļ, kamēr izveidojas bieza, balta masa.
- Pievieno kakao pulveri - kārtīgi izmaisa viendabīgā masā.
- Citā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu - šajā masā ierīvē sviestu - ātri samaisa.
- Miltu-sviesta masā lej olu masu - izmaisa, iegūstot mīklu, kas, pēc konsistences atgādina biezu skābo krējumu.
- Ar sviestu ietaukotā veidnē, lej pusi mīklas, cep 180°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
- Gatavu biskvītu izņem no veidnes, atdzesē.
- Šādi izcep otru mīklas pusi, atdzesē.
- Katru izcepto, atdzesēto biskvītu sagriež 2 daļās.
- Gatavo krēmu - citronu kārtīgi nomazgā karstā ūdenī, pārgriež ar visu mizu uz pusēm, izņem sēkliņas.
- Citronu samaļ.
- Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, masā iemaisa samalto citronu.
- Mannā izšķīdina pienā, nelielā katlā izvāra ļoti biezu mannā putru.
- Katlam uzliek vāku, katlu liek auksta ūdens peldē - atdzesē.
- Tad pakāpeniski pievieno sviesta masai - samaisa krēmu.
- Lēzenā traukā, kur liksiet torti, uzklāj 2 ēdamkarotes krēma - izlīdzina.
- Liek vienu biskvītu, uzklāj tam krēmu, liek virsū otru biskvītu, atkal uzklāj krēmu.
- Šādi saliek visu torti - virsējo biskvītu ar krēmu nevajag noklāt.
- Gatavo glazūru - šokolādi salauž gabalos, izkausē mikroviļņu krāsnī.
- Ja vēlas, var pievienot mazliet sviesta vai karstu saldo krējumu.
- Glazūru mazliet atdzesē, siltu pārlej tortei.
- Torti atstāj istabas temperatūrā uz 2 stundām.
- Tad liek ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!