Šokolādes torte „Arābu pasakas”

Šokolādes torte „Arābu pasakas” Foto: Šokolādes torte „Arābu pasakas”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • 250-300 g miltu
  • šķipsniņa sodas
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
Krēmam:
  • 1 liels citrons
  • 200 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 4-5 ēdamkarotes mannā
  • 200 ml piena
Glazūrai:
  • 200 g rūgtās vai piena šokolādes

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā ber cukuru, sakuļ ar olām - kuļ, kamēr izveidojas bieza, balta masa.
  2. Pievieno kakao pulveri - kārtīgi izmaisa viendabīgā masā.
  3. Citā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu - šajā masā ierīvē sviestu - ātri samaisa.
  4. Miltu-sviesta masā lej olu masu - izmaisa, iegūstot mīklu, kas, pēc konsistences atgādina biezu skābo krējumu. 
  5. Ar sviestu ietaukotā veidnē, lej pusi mīklas, cep 180°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
  6. Gatavu biskvītu izņem no veidnes, atdzesē.
  7. Šādi izcep otru mīklas pusi, atdzesē.
  8. Katru izcepto, atdzesēto biskvītu sagriež 2 daļās.
  9. Gatavo krēmu - citronu kārtīgi nomazgā karstā ūdenī, pārgriež ar visu mizu uz pusēm, izņem sēkliņas.
  10. Citronu samaļ.
  11. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, masā iemaisa samalto citronu.
  12. Mannā izšķīdina pienā, nelielā katlā izvāra ļoti biezu mannā putru.
  13. Katlam uzliek vāku, katlu liek auksta ūdens peldē - atdzesē.
  14. Tad pakāpeniski pievieno sviesta masai - samaisa krēmu.
  15. Lēzenā traukā, kur liksiet torti, uzklāj 2 ēdamkarotes krēma - izlīdzina.
  16. Liek vienu biskvītu, uzklāj tam krēmu, liek virsū otru biskvītu, atkal uzklāj krēmu.
  17. Šādi saliek visu torti - virsējo biskvītu ar krēmu nevajag noklāt.
  18. Gatavo glazūru - šokolādi salauž gabalos, izkausē mikroviļņu krāsnī.
  19. Ja vēlas, var pievienot mazliet sviesta vai karstu saldo krējumu.
  20. Glazūru mazliet atdzesē, siltu pārlej tortei.
  21. Torti atstāj istabas temperatūrā uz 2 stundām.
  22. Tad liek ledusskapī uz 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes