Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- 2 olas
- 300 g miltu
- šķipsniņa dzeramās sodas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
Krēmam:
- 1 citrons (liels)
- 200 g cukura
- 150 g sviesta
- 5 ēdamkartoes mannas graudu
- 200 ml piena
Glazūrai:
- 200 g rūgtās/piena šokolādes
- 50 g saldkrējuma sviesta
- lazdu rieksti
Pagatavošana
- Biskvīts: Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru biezā, gaišā masā.
- Tad pievieno kakao pulveri un rūpīgi samaisa.
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sodu, pievieno sviestu un labi samaisa.
- Tad pievieno olu masu un visu samaisa viendabīgā mīklā.
- Iegūto mīklu sadala divās daļās un ieklāj kūkas formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 180°C temperatūrā apmēram 35 - 40 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, katru no tiem horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Citronu rūpīgi nomazgā, sagriež uz pusēm un izņem mīkstumu. Sablenderē to biezenī.
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pievieno citronu biezeni.
- Mannas graudus izšķīdina pienā un karsē līdz izveidojas ļoti biezas putras konsistence.
- Mannas masu ieliek traukā ar aukstu ūdeni un atdzesē. Tad porcijveidīgi pievieno citrona masai un samaisa visu viendabīgā masā.
- Ar pagatavoto citrona krēmu pārklāj katru biskvītu, bet tortes virskārtu pārklāj ar šokolādes glazūru.
- Šokolādes glazūra: Šokolādi izkausē un sviestu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pārlej pār tortes virsmu.
- Dekorē ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!