Sastāvdaļas
Sastāvdaļas biskvītam:
- 2 olas
- 0,5 glāzes cukura
- 1 glāze kefīra
- 1,5 glāzes miltu
- 3 tējkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote etiķa
Sastāvdaļas krēmam:
- 300 ml salda krējuma vai bieza skāba krējuma
- 0,5 glāzes cukura
- melnas rozīnes
Pagatavošana
- Traukā saputo olas ar cukuru. Pievieno kefīru, miltus un kakao. Pēc tam dzēš sodu ar etiķi un lej to tieši uz miltiem.
- Visu kārtīgi sajauc, mīklai jābūt šķidrai. Sadala mīklu 3 daļās.
- Katru daļu lej silikona formā un liek sakarsētā cepeškrāsnī, un cep 170°C grādu temperatūrā 12 - 15 minūtes.
- Izņemot biskvītus no formas, tos atdzesē līdz istabas temperatūrai. Biskvīti ir poraini un mīksti, tāpēc tie labi samitrināsies ar krēmu.
- Gatavo krēmu. Rozīnes aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm. Tad ūdeni nolej un rozīnes nosusina salvetē.
- Saputo saldo krējumu ar cukuru, līdz tas palielinās apjomā un kļūst biezāks.
- Uz pirmā biskvīta kārto izmirkušās rozīnes un pārklāj ar saputoto krējumu, vienmērīgi izlīdzinot pa visu biskvītu.
- Liek otru biskvīta kārtu un atkārto to pašu.
- Liek trešo biskvīta kārtu un to apsmērē ar krēmu, un pārkaisa ar kakao pulveri.
- Lai torte kārtīgi ievilktos ar krēmu, to atstāj uz 4 stundām istabas temperatūrā un pēc tam 1 stundu ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!