Šokolādes torte ar rozīnēm

Šokolādes torte ar rozīnēm Foto: Šokolādes torte ar rozīnēm

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas biskvītam:

  • 2 olas
  • 0,5 glāzes cukura
  • 1 glāze kefīra
  • 1,5 glāzes miltu
  • 3 tējkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote etiķa

Sastāvdaļas krēmam:

  • 300 ml salda krējuma vai bieza skāba krējuma
  • 0,5 glāzes cukura
  • melnas rozīnes

Pagatavošana

  1. Traukā saputo olas ar cukuru. Pievieno kefīru, miltus un kakao. Pēc tam dzēš sodu ar etiķi un lej to tieši uz miltiem.
  2. Visu kārtīgi sajauc, mīklai jābūt šķidrai. Sadala mīklu 3 daļās. 
  3. Katru daļu lej silikona formā un liek sakarsētā cepeškrāsnī, un cep 170°C grādu temperatūrā 12 - 15 minūtes.
  4. Izņemot biskvītus no formas, tos atdzesē līdz istabas temperatūrai. Biskvīti ir poraini un mīksti, tāpēc tie labi samitrināsies ar krēmu.
  5. Gatavo krēmu. Rozīnes aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm. Tad ūdeni nolej un rozīnes nosusina salvetē.
  6. Saputo saldo krējumu ar cukuru, līdz tas palielinās apjomā un kļūst biezāks.
  7. Uz pirmā biskvīta kārto izmirkušās rozīnes un pārklāj ar saputoto krējumu, vienmērīgi izlīdzinot pa visu biskvītu.
  8. Liek otru biskvīta kārtu un atkārto to pašu.
  9. Liek trešo biskvīta kārtu un to apsmērē ar krēmu, un pārkaisa ar kakao pulveri.
  10. Lai torte kārtīgi ievilktos ar krēmu, to atstāj uz 4 stundām istabas temperatūrā un pēc tam 1 stundu ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes