Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 7 olas
- 3/4 glāzes cukura
- 5 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)
Pildījumam:
- 25 g sasmalcinātu valriekstu
- 5 olu baltumi
- 3/4 glāzes cukura
- 1 ēdamkarote cietes
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
Kokosriekstu kārtai:
- 5 - 6 olu baltumi
- 1 ēdamkarote cukura
- 25 g kokosriekstu skaidiņu
- 1/4 glāzes rīvmaizes
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Šokolādes krēmam:
- 500 ml piena
- 5 olu dzeltenumi
- 3/4 glāzes cukura
- 3 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes cietes
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 200 g tumšās šokolādes
- 1 glāze šokolādes liķiera
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno cukuru, izsijātus miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu.
- Visu samaisa viendabīgā masā un lej 24 x 42 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 175°C temperatūrā 25 - 30 minūtes. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un hotrizontāli sagriež 2 kārtās.
- Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus stingrā masā, tad pievieno cukuru, miltus, cepamo pulveri un riekstus.
- Masu ieklāj cepešpannā un cep 175°C temperatūrā 25 minūtes.
- Kokosriekstu kārta: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pievieno cukuru un kokosriekstu skaidiņas.
- Pakāpeniski masai pievieno rīvmaizi, cepamo pulveri un viegli samaisa.
- Masu ieklāj cepešpannā un cep 175°C temperatūrā 25 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cieti.
- Nelielā katliņā sāk sildīt pienu un pakāpeniski iemaisa saputoto olu dzeltenumu masu. Visu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
- Masu atdzesē un sajauc ar sviestu, kakao pulveri, rīvētu šokolādi un šokolādes liķieri viendabīgā masā.
- Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārziež ar 1/3 šokolādes krēma un pārklāj ar pildījumu un kokosriekstu kārtu.
- Liek pāri otru biskvīta kārtu un pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu. Dekorē ar šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!