Sastāvdaļas
- 6 olas (dzeltenumi un olu baltumi atdalīti)
- 120 g tumšās šokolādes
- 75 g cukura
Krēmam:
- 375 ml saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
Dekorēšanai:
- šokolādes skaidiņas
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai
- Izkausē šokolādi mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumus.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus un 50 g cukura, aptuveni 5 minūtes
- Pievieno tos izkausētajai šokolādei un turpina vēl nedaudz kult.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus un pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru. Turpina putot līdz izveidojas gluda, spīdīga masa.
- Pievieno olu dzeltenumu masai 1/4 olu baltumu masu, un uzmanīgi ar lāpstiņu abas apvieno.
- Rūpīgi iecilā atlikušo olu baltumu masu.
- Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko
- Iegūto masu ielej kūkas formā un cep 15 - 18 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, to pilnībā atdzesē.
- Krēms: Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru līdz izveidojas stingra, viendabīga masa.
- Atdzesēto biskvītu horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Katru kārtu pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar šokolādes skaidiņām.
- Ja vēlaties starp biskvītiem var klāt arī papildus ogu ievārījumu vai svaigas ogas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!