Sastāvdaļas
- 3 šokolādes gatavie biskvīti
- 100 ml espresso kafija
- 100 g rūgtās šokolādes
- 370 ml saldā krējuma
- 250 g „Mascarpone” siera
- 4 olu dzeltenumu
- 120 g cukura
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Pirmais krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un cukuru līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Tad pakāpeniski pievieno „Mascarpone” sieru un turpina putot vēl 2 - 4 minūtes.
- Pamata biskvītu rūpīgi piesūcina ar kafiju, bet nepārspīlē, lai nebūtu pavisam slapjš biskvīts!
- Tad pārklāj biskvītu ar pirmo krēmu, pārkaisa ar kakao pulveri un liek pāri nākamo biskvīta kārtu.
- Otrais krēms: Ar elektrisko putotāju saputo 200 ml aukstu saldo krējumu stingrā masā, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru.
- Pārklāj putukrējumu pār biskvītu un liek pāri pēdējo biskvīta kārtu, kuru arī piesūcina ar kafiju.
- Garnējums: 170 ml saldā krējuma karsē ūdens peldē.
- Tiklīdz tas tuvojas vārīšanās stāvoklim, pievieno gabaliņos salauztu šokolādi.
- Turpina karsēt līdz šokolāde pilnībā izkususi.
- Garnējumu pārklāj pār kūkas virsmu un ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!