Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 225 g miltu
- 3 olas
- 250 g skābā krējuma
- 250 g cukura
- 3/4 tējkarotes sāls
- 1 un 3/4 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sodas
- 2 tējkarotes vaniļas esences
- 220 g sviesta
- 50 g kakao pulvera
- 60 g valriekstu
Krēmam:
- 250 g Maskarpones siera
- 250 ml trekna saldā krējuma
- 100 g pūdercukura
- 50 g kakao pulvera
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - samaisa drupinātus valriekstus, miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri un sodu.
- Citā bļodā samaisa olas, skābo krējumu, vaniļas esenci un kakao pulveri - sakuļ.
- Valriekstu maisījumam pievieno mīkstu sviestu un 2-3 ēdamkarotes sviesta šķidruma.
- Valriekstu maisījumu samaisa pastveidīgā masā, pielej vēl atlikušo sviesta šķidrumu un kārtīgi samaisa.
- Cep biskvītu 175°C temperatūrā, 35-45 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
- Gatavo krēmu - blenderī, nelielā ātrumā, sakuļ Maskarpones sieru ar pūdercukuru, kakao pulveri.
- Pievieno saldo krējumu un sakuļ biezu krēmu.
- Biskvītu sagriež 3 daļās, starp kārtām ieklāj krēmu un torti noklāj ar krēmu, rotā ar ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!