Šokolādes torte ar kondensētā piena krēmu

Šokolādes torte ar kondensētā piena krēmu Foto: Šokolādes torte ar kondensētā piena krēmu

Sastāvdaļas

  • 300 g sviesta (mīkstināts)
  • 400 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 6 olas
  • 5 ēdamkarotes tumšās šokolādes
  • 2 1/2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 260 g kviešu miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietaukot, izklāt cepamo papīru 25x25 cm kūkas formā.
  2. 200 g sviesta, 250 g cukura, vaniļas cukuru, 4 olas un sāli sajauc dziļā bļodā un ar elektrisko putotāju rūpīgi sakuļ.
  3. Rūpīgi masā iemaisa kakao un šokolādi, cepamo pulveri un miltus.
  4. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ar lāpstiņu nolīdzina.
  5. Liek cepties aptuveni 30 minūtes.
  6. Kad biskvīts gatavs, tad atdzesē to un sagriež horizontāli divās daļās.
  7. Krēmam: Atlikušo sviestu sakuļ ar kondensēto pienu līdz masa kļūst viendabīga.
  8. Atsevišķi sakuļ olas ar cukuru, pievieno pienu,miltus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atdzesē to.
  9. Kad masa atdzisusi tad abas krēma masas rūpīgi samaisa un klāj gan starp biskvītiem, gan pār kūkas virsmu.
  10. Ieliek ledusskapī uz aptuveni 2-3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes