Sastāvdaļas
- 300 g sviesta (mīkstināts)
- 400 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
- 6 olas
- 5 ēdamkarotes tumšās šokolādes
- 2 1/2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 260 g kviešu miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietaukot, izklāt cepamo papīru 25x25 cm kūkas formā.
- 200 g sviesta, 250 g cukura, vaniļas cukuru, 4 olas un sāli sajauc dziļā bļodā un ar elektrisko putotāju rūpīgi sakuļ.
- Rūpīgi masā iemaisa kakao un šokolādi, cepamo pulveri un miltus.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ar lāpstiņu nolīdzina.
- Liek cepties aptuveni 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, tad atdzesē to un sagriež horizontāli divās daļās.
- Krēmam: Atlikušo sviestu sakuļ ar kondensēto pienu līdz masa kļūst viendabīga.
- Atsevišķi sakuļ olas ar cukuru, pievieno pienu,miltus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atdzesē to.
- Kad masa atdzisusi tad abas krēma masas rūpīgi samaisa un klāj gan starp biskvītiem, gan pār kūkas virsmu.
- Ieliek ledusskapī uz aptuveni 2-3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!