Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 150 g cukura
- 100 g miltu
- 50 g cietes
- 3 ēdamkarote kakao pulvera
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 3 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņas
Krēmam:
- 1/2 l piena
- 6 ēdamkarotes mannas graudu
- 200 g sviesta
- 2/3 glāzes cukura
- 200 g kokosriekstu skaidiņas
Piesūcināšanai:
- 8 ēdamkarotes cukura
- 12 ēdamkarotes ūdens
- 4 ēdamkarotes konjaka
Šokolādes glazūrai:
- 4 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes piena
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru līdz baltām putām.
- Pievieno miltus, cieti, cepamo pulveri un visu rūpīgi saputo.
- Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas un vēlreiz rūpīgi samaisa.
- Mīklu klāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 25 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Krēmam: Nelielā katliņā uzvāra pienu un, nepārtraukti maisot, pievieno mannas graudus.
- Turpina vārīt līdz mannas putra sabiezējusi. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas.
- Atsevišķi saputo sviestu un cukuru, pievieno mannas putrai un vēlreiz visu rūpīgi saputo.
- Piesūcināšana: Uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un konjaku, rūpīgi samaisa līdz cukurs izkusis.
- Glazūra: Nelielā katliņā sajauc cukuru, pienu, kakao pulveri un vāra līdz masa sabiezē.
- Beigās pievieno sviestu un vēlreiz rūpīgi samaisa.
- Pamata biskvītu piesūcina ar daļu konjaka sīrupa, tad pārklāj ar krēmu.
- Klāj pāri nākamo biskvītu, piesūcina ar konjaka sīrupu, pārklāj ar krēmu un šokolādes glazūru.
- Torti ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!