Šokolādes torte ar apelsīnu krēmu

Šokolādes torte ar apelsīnu krēmu Foto: Šokolādes torte ar apelsīnu krēmu

Sastāvdaļas

  • 200 g rūgtās šokolādes (70%)
  • 20 g sviesta (sālīts)
  • 6 olas
  • 110 g cukura
  • 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
  • 50 g kakao

Šokolādes - apelsīnu krēmam:

  • 250 g piena
  • 3 tējkarotes rīvētu apelsīnu miziņas
  • 2 1/2 tējkarotes želatīna
  • 5 olu dzeltenumi
  • 110 g cukura
  • 60 ml apelsīnu sulas
  • 200 g piena šokolādes(33%kakao)
  • 300 g „Crème double” vai saldā krējuma

Gaišai šokolādes mērcei:

  • 180 g piena šokolādes (33%)
  • 250 g saldā krējuma

Dekorēšanai:

  • šokolādes skaidiņas

Pagatavošana

  1. Šokolādes krēma tortei cepeškrāsni iepriekš uzsildalīdz 180°C temperatūrai.
  2. Tortes formu (20 cm) ietauko un izklāj ar cepampapīru.
  3. Sviestu un šokolādi katliņā ar biezu dibenu zemā temperatūrā izkausē un 10 minūtes atdzesē.
  4. Olas dzeltenumus un cukuru ar elektrisko putotāju apmēram 5 minūtes saputo. Šokolādes masu pievieno klāt.
  5. Olas baltumus ar elektrisko putotāju saputo stingrās putās un 2 paņēmienos, daļās iecilā šokolādes masā.
  6. Masu ielej cepamformā un apmēram 20 minūtes cep. Gatavu turpat formā atdzesē.
  7. Sagatavo šokolādes - apelsīnu krēmu. Pienu un apelsīnu miziņu katliņā ar biezu dibenu uzkarsē.
  8. Želatīnu uzbriedina apelsīnu sulā. Olas dzeltenumus un cukuru ar elektrisko putotāju apmēram 3 minūtes saputo. Iemaisa sulu.
  9. Pa nelielām devām pievieno karsto pienu. Maisījumu ielej tai pašā katliņā un visu laiku maisot karsē uz vidējas uguns.
  10. Karsē līdz maisījums sabiezē (neuzvārīt!).
  11. Pievienot šokolādi un 1 minūti atstāt mierā, tad samaisīt,līdz šokolāde ir izkususi.
  12. „Crème double” vai saldo krējumu saputot. Pievienot šokolādes masai un tūlīt tālāk apstrādāt.
  13. Gatavo atdzesēto tortes pamatni izņemt no formas. Formu iztīrīt,ietaukot un izklāt ar cepampapīru.
  14. Gatavo tortes pamatni ar dibenu uz augšu atkal ieliek formā.
  15. Ar otiņu uzsmērē liķieri un uzklāj krema kārtu,nolīdzina.
  16. Vismaz 6 stundām vai uz nakti atstāt mierā, aukstumā.
  17. Sagatavo gaišās šokolādes mērci.
  18. Torti ar šokolādes skaidiņām apkaisīt un mazliet pārliet ar siltu šokolādes mērci.
  19. Tūlīt pasniedz ar atlikušo mērci.
  20. Var torti pagatavot arī ar citu augļu sulām, piemēram, tā labi saskan ar ābolu vai bumbieru sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes