Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g cepumu
- 1 ēdamkarote kakao
- 50 g mīkstināta sviesta
- 3 - 4 ēdamkarotes piena
Sulfē:
- 100 g šokolādes
- 300 g pastveida biezpiena
- 1/4 tase pūdercukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote želatīna
- 200 ml saldā krējuma
- 50 ml šokolādes liķiera
Pagatavošana
- Nedaudz ietauko 19 cm lielu kūkas formu un pārklāj ar cepamo papīru.
- Cepumus sasmalcina, sajauc ar kakao un sviestu, pievieno pienu, cik nepieciešams.
- Iegūtu masu klāj kūkas pamatnē, piespiež un izlīdzina ar karotes otru pusi. Liek ledusskapī līdz nepieciešams.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un biezpienu.
- Šokolādes masu rūpīgi sakul ar elektrisko putotāju.
- Saldo krējumu sakuļ atsevišķi.
- Izšķīdina želatīnu nelielā daudzumā karsta ūdens (apmēram 3 - 4 ēdamkarotes).
- Šaurā strūklā pievieno to biezpiena masai un rūpīgi sajauc ar elektrisko putotāju.
- Tad pievieno iepriekš sakulto saldo krējumu un šokolādes liķieri, rūpīgi sajauc.
- Iegūto masu pārklāj pār cepumu pamatni un liek uz nakti ledusskapī.
- Kūku var rotāt ar pārkaisītu šokolādi vai ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!