Šokolādes strūdele

Šokolādes strūdele Foto: Šokolādes strūdele

Sastāvdaļas

  • 220 g miltu
  • 40 g kakao pulvera
  • 110 ml ūdens
  • sāls
  • 1 ola
  • 120 g sviesta
  • 3 āboli vai 3 bumbieri
  • 100-150 g brūnā cukura
  • mandeļu plāksnītes
  • malts kanēlis
  • 100 g rozīņu
  • biskvītu drupačas
  • sviests strūdeles ieziešanai

Pagatavošana

  1. Ūdeni uzkarsē, izkausē tajā sviestu, mazliet atdzesē, pievieno olu, kas nedaudz sakulta ar sāli.
  2. Maisījumu lej miltos, kas samaisīti ar kakao pulveri, samīca mīklu, tik ilgi, kamēr tā kļūst gluda un nelīp vairs pie rokām.
  3. Gatavu mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj tai atpūsties 30 minūtes.
  4. Mīklu sadala 2 daļās, katru daļu izrullē, pēc iespējas plānāku.
  5. Ik pa brīdim mīklu pastaipa uz visām pusēm, lai tā būtu pēc iespējas plānāka.
  6. Augļus sagriež plānās šķēlītēs.
  7. Mīklu pārkaisa ar biskvītu drupačām, virsū izkārto augļu šķēlītes, pārkaisa ar brūno cukuru, mandeļu plāksnītēm, rozīnēm.
  8. Mīklu satin ne pārāk blīvā ruletē, ielokot maliņas, lai pildījums būtu iekšā.
  9. Strūdeles liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  10. Cep 200°C temperatūrā, 50 minūtes, cepšanās laikā, 3 reizes strūdeli noziež ar izkausētu sviestu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes