Šokolādes – skābā krējuma torte ar banāniem

Šokolādes – skābā krējuma torte ar banāniem Foto: Šokolādes – skābā krējuma torte ar banāniem

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 200 g miltu
  • 100 ml piena
  • 70 g sviesta
  • vaniļas cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote šķīstošās kafijas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 3/4 tējkarotes dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)
Krēmam:
  • 600 g skābā krējuma
  • 5 ēdamkarotes cukura
Glazūrai:
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote kakao pulvera
  • 2 banāni

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Puto aptuveni 5 minūtes.
  2. Siltā pienā izšķīdina kafiju un atsevišķi izkausē sviestu.
  3. Olu masai pievieno pienā izšķīdināto kafiju, izkausēto sviestu, dzeramo sodu un visu rūpīgi saputot.
  4. Miltus sajauc ar kakao pulveri un pakāpeniski pievieno mīklai.
  5. 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā sagatavoto mīklu.
  6. Cep 170°C temperatūrā 30 - 50 minūtes (pirmās 20 minūtes cepeškrāsns durvis nedrīkst virināt!).
  7. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 - 3 kārtās.
  8. Banānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos/šķēlītēs.
  9. Krēms: Skābo krējumu sajauc ar cukuru un maisa līdz tas pilnībā izkusis.
  10. Glazūra: Nelielā katliņā sajauc visas glazūrai nepieciešamās sastāvdaļas un karsē uz lēnas uguns.
  11. Pamata biskvītu pārklāj ar krēmu, izkārto banānu šķēlītes un pārklāj ar nākamo biskvīta kārtu.
  12. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas.
  13. Tortes virsmu pārklāj ar šokolādes glazūru un ievieto to ledusskapī uz 2 - 4 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes