Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 200 g miltu
- 100 ml piena
- 70 g sviesta
- vaniļas cukurs
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote šķīstošās kafijas
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 3/4 tējkarotes dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)
Krēmam:
- 600 g skābā krējuma
- 5 ēdamkarotes cukura
Glazūrai:
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote kakao pulvera
- 2 banāni
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Puto aptuveni 5 minūtes.
- Siltā pienā izšķīdina kafiju un atsevišķi izkausē sviestu.
- Olu masai pievieno pienā izšķīdināto kafiju, izkausēto sviestu, dzeramo sodu un visu rūpīgi saputot.
- Miltus sajauc ar kakao pulveri un pakāpeniski pievieno mīklai.
- 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā sagatavoto mīklu.
- Cep 170°C temperatūrā 30 - 50 minūtes (pirmās 20 minūtes cepeškrāsns durvis nedrīkst virināt!).
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 - 3 kārtās.
- Banānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos/šķēlītēs.
- Krēms: Skābo krējumu sajauc ar cukuru un maisa līdz tas pilnībā izkusis.
- Glazūra: Nelielā katliņā sajauc visas glazūrai nepieciešamās sastāvdaļas un karsē uz lēnas uguns.
- Pamata biskvītu pārklāj ar krēmu, izkārto banānu šķēlītes un pārklāj ar nākamo biskvīta kārtu.
- Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas.
- Tortes virsmu pārklāj ar šokolādes glazūru un ievieto to ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!