Sastāvdaļas
- 150 g šokolādes
- 1/2 tases kakao pulvera
- 2 tases piena
- šķipsniņa sāls
- 1/3 tases cukura
- 4 olu dzeltenumi
Pagatavošana
- Katlā sakuļ kakao pulveri ar 1 tasi piena un šķipsniņu sāls.
- Maisījumu uzvāra, pārlej bļodā ar sīkos gabaliņos salauztu šokolādi - visu sakuļ viendabīgā masā.
- Izmanto to pašu katlu, uzkarsē 1 tasi piena ar cukuru, vāra tik ilgi, kamēr cukurs izkūst.
- Olu dzeltenumus sakuļ, pievieno piena-cukura maisījumam, samaisa.
- Katlu liek uz lēnas uguns, vāra, pastāvīgi maisot, kamēr masa sabiezē.
- Olu masu pievieno šokolādes masai caur sietu.
- Visu samaisa, trauku ar maisījumu liek bļodā ar ledu, maisa, kamēr masa pilnībā atdziest.
- Traukam uzliek vāku un liek ledusskapī, lai tas kārtīgi atdziest.
- Kad masa atdzisusi to kārtīgi puto, kamēr gatava (ja ir pieejama saldējuma gatavojamā mašīna, izmanto to).
- Gatavu saldējumu uzglabā saldētavā.
- Pirms pasniegšanas ļauj tam mazliet pakust.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!