Šokolādes "desa" - bērnības garša

Šokolādes "desa" - bērnības garša Foto: Šokolādes salami

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas cepumu
  • 100 g melnās šokolādes
  • 150 g sviesta
  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • valrieksti
  • mandeles
  • lazdu rieksti
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Bļodā sadrupina cepumus.
  2. Riekstus sadrupina.
  3. Katlā izkausē sviestu kopā ar šokolādi, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  4. Pievieno cukuru, kakao pulveri, kārtīgi samaisa.
  5. Pielej iebiezināto pienu, samaisa, visu uzvāra, tikko viss sāk vārīties, uguni noslēdz.
  6. Gatavo masu lej sadrupinātajos cepumos, samaisa - cepumu-šokolādes masu ietin pārtikas plēvē, veidojot desas formu.
  7. Liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
  8. Pēc noteiktā laika desu no ledusskapja izņem, iztin no pārtikas plēves, apviļā pūdercukurā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes