Sastāvdaļas
Mīklai:
- 6 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes kakao
- 1/2 tējkarotes sodas
Pildījumam:
- 200 ml piena
- 2 ēdamkarotes miltu
- 250 g saldkrējuma sviesta istabas temperatūrā
- 1 ola
- 8 g vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- 2 banāni (gari un iespējami taisni)
- sviests pannas iesmērēšanai
- kakao pulveris pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Pannu (35 x 25 cm) nosmērē ar sviestu un pārklāj ar cepampapīru.
- Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus atsevišķi sakuļ ar cukuru – aptuveni desmit minūtes, pievieno kakao un sodu.
- Rūpīgi samaisa sakultos olu baltumus ar dzeltenumiem. Pārlej mīklu uz sagatavotās pannas. Cep 7-10 minūtes, pēc tam pārliek izcepto mīklu uz tīra dvieļa, sarullē kā ruleti un atstāj dvieli atdzesēties. Kad rulete atdzisusi, to atveļ vaļā un noņem cepampapīru.
- Pienu ar miltiem liek uz uguns un vāra, līdz veidojas bieza konsistence. Noņem no uguns un piesit klāt olu. Pilnībā atdzesē.
- Sviestu samaisa ar piena - miltu krēmu un sadala divās daļās, proporcijām 60 pret 40.
- Lielākajai daļai pievienojiet kakao, kas samaisīts ar pūdercukuru, otrai daļai – vaniļas cukuru. Pusi šokolādes krēma atstājiet dekorēšanai.
- Uz atlocītās mīklas klāj vaniļas krēma kārtu un pusi no šokolādes krēma. Gareniski liek banānus un sarullē ruletē. Kad tā sarullēta, virspusi rotā ar šokolādes krēmu. Pārkaisa ar kakao pulveri.
- Gatavo ruleti liek uz pāris stundām ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!