Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 6 olas
- 180 tumšas, rūgtās šokolādes
- 6 ēdamkarotes cukura
Rabarberu pildījumam:
- 400 g rabarberu
- 150 cukura
- 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
- 1-1.5 kartupeļu cietes
Krēmam:
- 200 svaigā siera (Filadelfija)
- 100 g dabiskā jogurta ar zemu tauku saturu
- 50 g šokolādes
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Vispirms izvāra rabarberu pildījumu. Mazos sagrieztus rabarberus katliņā pāber ar cukuru, āra, līdz rabarberi ir mīksti. Iemaisa vaniļas cukuru. Cieti samaisa ar 2 ēdamkarotēm ūdens, pievieno rabarberiem, maisot uzvāra, tad atdzesē.
- Gatavo mīklu. Rupji salauztu šokolādi ūdens peldē izkausē un padzesē. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ biezās putās. Maisot tajos vel nedaudz siltu kausēto šokolādi. Olu baltumus ar šķipsniņu sals stingri saputo un iecilā šokolādes maisījumā.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru un to nedaudz ietauko. Liek mīklu un nolīdzina. Veidni liek sakarsēta krāsnī 180°C temperatūra cep 15-20 minūtes līdz mīkla kļūst stingra un vairs nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa.
- Biskvītu 5 minūtes atdzesē, tad izgāž uz dvielīša vai papīra, kas pārkaisīts ar kakao. Tas jādara uzmanīgi - biskvīts var salūzt. Cepamo papīru noņem un biskvītu viegli satin, noliek atdzist uz vienu stundu.
- Gatavo krēmu: katliņa liek svaigo sieru un šokolādi un uz mazas uguns maisot silda. Karsē tik vien daudz, lai šokolādē sak kust. Noņem no uguns un maisot šokolādi izkausē. Leduskapī atdzesē, pievieno jogurtu un saputo. Krēms kļūst gaišāks un gaisīgāks.
- Biskvītu atritina un pārziež ar rabarberu biezeni, visapkārt atstājot nelielu nepārklātu biskvīta maliņu, virsū klāj siera krēmu. Biskvītu saritina, uz neilgu laiku ieliek ledusskapī. Ja iecerēta greznāka rulete, īsi pirms sagriešanas to pārlaista ar izkausētu šokolādi un grezno ar piparmētra lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!