Šokolādes pīrāgs

Šokolādes pīrāgs Foto: Šokolādes pīrāgs

Sastāvdaļas

Pamatnei:
  • 125 g miltu
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 60 g sviesta
  • 60 g cukura
  • 1 ola
  • 30 g izkausētas šokolādes
Pildījumam:
  • 200 g izkausētas šokolādes 
  • 300 ml trekna saldā krējuma
  • 50 ml piena
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  •  pāris pilienu vaniļas esences

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā ar kakao pulveri un šķipsniņu sāls.
  2. Sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olu, izkausētu šokolādi - kārtīgi samaisa.
  3. Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu - samīca mīklu.
  4. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
  5. Mīklu atstāj uz 30 minūtēm, tad to izrullē un liek veidnē.
  6. Veidni ar mīklu liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 210°C temperatūrai. 
  8. Mīklu sadursta ar dakšiņu, uzklāj foliju vai cepamo papīru, virsū ber pupiņas, zirņus vai rīsus - kā smagumu, lai mīkla nepaceltos.
  9. Cep 15 minūtes, tad noņem smagumu, turpina cept vēl 5 minūtes, tad pamatni atdzesē pilnībā.
  10. Samazina krāsns temperatūru līdz 170 grādu temperatūrai. 
  11. 1/3 izkausētās šokolādes uzklāj pamatnei.
  12. Pienu un saldo krējumu uzvāra, samaisa ar atlikušo šokolādi.
  13. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas esenci, samaisa ar šokolādes-piena maisījumu. 
  14. Maisījumu lej pamatnē, cep 170°C temperatūrā, 40-45 minūtes.
  15. Gatavu pīrāgu pārkaisa ar kakao pulveri.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes