Sastāvdaļas
- 4 olu dzeltenumi
- 85 g cukura
- 100 g ūdens
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 1 - 2 tējkarotes rīvēta svaiga vai 1/2 līdz viena tējkarote kaltēta ingvera
- 400 g saldā krējuma
- kausēta šokolāde
- zemenes
Pagatavošana
- Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un ūdeni.
- Nepārtraukti putojot, karsē uz lēnas uguns, līdz maisījums kļūst tumīgs.
- Atdzesē un pievieno kakao pulveri un rīvētu ingveru.
- Saputo putukrējumu, uzmanīgi iecilā kakao un olu maisījumā.
- Parfē liek apaļā (kēksa formā).
- Ievieto saldētavā uz 3 - 5 stundām.
- No saldētavas izņem apmēram 20 minūtes pirms pasniegšanas.
- Izgāž servējamā traukā, aplej ar kausētu šokolādi un rotā ar zemenēm vai cietiem augļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!