Sastāvdaļas
Mīklai:
- 6 olas
- 1 glāze miltu
- 1/2 glāzes saldā krējuma
- 1/2 tējkarotes vanilīna
- 1 glāze piena
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 1+1/3 glāzes saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
Krēmam:
- 250 g rūgtās šokolādes
- 200 g trekna saldā krējuma (33-35% tauku)
- 2 ēdamkarotes Amaretto liķiera
Pagatavošana
- Visas mīklas sastāvdaļas sakuļ ar blenderi - viendabīgā masā.
- Pannā uzkarsē eļļu, lej 1/4 glāzes mīklas un cep no vienas puses.
- Gatavo pildījumu - saldo krējumu sakuļ ar mikseri lielā ātrumā, pakāpeniski pievieno cukuru, kamēr tas sabiezē.
- Pievieno kakao pulveri un vaniļas cukuru - visu sakuļ gaisīgās putās.
- Gatavo krēmu - katliņā, uz lēnas uguns, uzvāra saldo krējumu, pievieno šokolādes gabaliņus - maisa, kamēr šokolāde izkūst.
- Pievieno Amaretto liķieri, visu samaisa viendabīgā masā.
- Pankūkas noklāj ar krēmu un tad pildījumu, liek vienu virs otras, veidojot torti.
- Tortes virskārtu noklāj ar atlikušo krēmu.
- Pirms pasniegšanas torti liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!