Šokolādes pankūku torte ar Amaretto

Šokolādes pankūku torte ar Amaretto Foto: Šokolādes pankūku torte ar Amaretto

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 6 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1/2 glāzes saldā krējuma
  • 1/2 tējkarotes vanilīna
  • 1 glāze piena
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 1+1/3 glāzes saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Krēmam:

  • 250 g rūgtās šokolādes
  • 200 g trekna saldā krējuma (33-35% tauku)
  • 2 ēdamkarotes Amaretto liķiera

Pagatavošana

  1. Visas mīklas sastāvdaļas sakuļ ar blenderi - viendabīgā masā.
  2. Pannā uzkarsē eļļu, lej 1/4 glāzes mīklas un cep no vienas puses.
  3. Gatavo pildījumu - saldo krējumu sakuļ ar mikseri lielā ātrumā, pakāpeniski pievieno cukuru, kamēr tas sabiezē.
  4. Pievieno kakao pulveri un vaniļas cukuru - visu sakuļ gaisīgās putās.
  5. Gatavo krēmu - katliņā, uz lēnas uguns, uzvāra saldo krējumu, pievieno šokolādes gabaliņus - maisa, kamēr šokolāde izkūst.
  6. Pievieno Amaretto liķieri, visu samaisa viendabīgā masā.
  7. Pankūkas noklāj ar krēmu un tad pildījumu, liek vienu virs otras, veidojot torti.
  8. Tortes virskārtu noklāj ar atlikušo krēmu.
  9. Pirms pasniegšanas torti liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes