Sastāvdaļas
Mīklai:
- 750 ml piena
- 300 g miltu
- 3 olas
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 100 g tumšās šokolādes
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- augu eļļa
- sviests
Pildījumam:
- 500 ml trekna saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 kivi
- 1 apelsīns
- 2 ēdamkarotes dzērveņu
Pagatavošana
- Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Pienu uzsilda.
- Bļodā samaisa 300 ml silta piena ar izkausētu sviestu un šokolādi, kārtīgi sakuļ.
- Olas sakuļ stingrās putās.
- Izsijātiem miltiem pievieno pūdercukuru, kakao pulveri, pārlej ar atlikušo pienu un samaisa.
- Šokolādes maisījumu samaisa ar sakultajām olām, pievieno miltu maisījumu un sakuļ mīklu(var kult ar blenderi).
- Sakulto mīklu atstāj uz 1,5-2 stundām.
- Gatavo pildījumu - nomizo kivi un apelsīnu, sīki sagriež.
- Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, ja slikti putojas, var pievienot iebiezinātāju.
- Putukrējumam pievieno sagrieztos augļus, samaisa un liek ledusskapī.
- Izcep pankūkas un atdzesē tās.
- Uz atdzesētām pankūkām, dāsni liek pildījumu, un sarullē.
- Sarullētās pankūkas liek ledusskapī uz vairākām stundām.
- Pirms pasniegšanas, pankūkas sagriež gabalos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!