Sastāvdaļas
- 100 ml svaigi uzlietas kafijas
- 120 g saldkrējuma sviesta
- 50 g cukura
- 100 g rūgtās šokolādes
- 1 ola
- 20 g kakao pulvera
- 100 g miltu
- šķipsniņa sāls
- 200 g aveņu
- 200 g melleņu
- pūdercukurs (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Dziļā metāla traukā sajauc smalki sagrieztu sviestu un karsto šokolādi, cukuru. Visu pārlej ar karstu kafiju un samaisa viendabīgā masā.
- Ar elektrisko putotāju saputo šokolādes masu viendabīgā konsistencē. Pievieno olu un atkal visu saputo.
- Tad pievieno izsijātus miltus, kakao pulveri un sāli, rūpīgi samaisa.
- 1/2 no iegūtās mīklas ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Pārkaisa ar to ar ogām un izklāj atlikušo mīklas daudzumu.
- Liek cepties 190°C temperatūrā 45 - 50 minūtes.
- Gatavo kūku atdzesē neizņemot no formas.
- Kad tā atdzisusi, dekorē ar svaigām ogām un pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!