Šokolādes – „Mascarpone” siera krēma kūka

Šokolādes – „Mascarpone” siera krēma kūka Foto: Šokolādes – „Mascarpone” siera krēma kūka

Sastāvdaļas

  • 255 g miltu
  • 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 55 g kakao pulvera
  • 290 g cukura
  • 2 olas
  • 280 ml piena
  • 2 g vaniļas cukura
  • 60 ml olīveļļas
  • 60 g sviesta
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa
Krēmam:
  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura 

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  2. Dziļā bļodā sajauc kakao pulveri ar miltiem, dzeramo sodu, sāli, vaniļas cukuru, cukuru.
  3. Pievieno olas, mīkstu sviestu, olīveļļu un pienu. visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Tad pievieno vīna etiķi, vēlreiz visu samaisa un ielej mīklu iepriekš sagatavotajā kūkas formā.
  5. Liek cepties aptuveni 50 - 60 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo „Mascarpone” sieru un pūdercukuru viendabīgā masā.
  8. Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē ar svaigām ogām, šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes