Šokolādes – mandeļu torte ar kazenēm

Šokolādes – mandeļu torte ar kazenēm Foto: Šokolādes – mandeļu torte ar kazenēm

Sastāvdaļas

  • 300 g sviesta
  • 300 g cukura
  • 9 olas
  • 300 g pussaldas vai rūgtas šokolādes
  • 300 g mandeļu miltu

Šokolādes glazūrai:

  • 750 g pussaldas vai rūgtas sasmalcinātas šokolādes
  • 3 glāzes trekna salda krējuma
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • kazenes rotāšanai

Pagatavošana

    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
    2. Šokolādi sarīvē uz rīves vai sasmalcina blenderī.
    3. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru un sviestu līdz viendabīgai konsistencei, puto 3 minūtes.
    4. Pievieno rīvētu šokolādi un mandeļu miltus, samaisa, lai nav neviena kunkulīša.
    5. Olu baltumus saputo stingrās putās.
    6. Olu baltumus iecilā šokolādes masā ar trijiem piegājieniem, vispirms 1/3 daļu, tad vēl 1/3 daļu un pēdējo daļu.
    7. Tortes formā ieklāj cepamo papīru, apsmērē to ar sviestu un ielej mīklu, izlīdzina virsmu.
    8. Cep 20 minūtes, pārbaudot gatavību ar kociņu.
    9. Pilnībā atdzesē, neizņemot no formas.
    10. Ar asu nazi biskvītu atdala no tortes formas malām. 
    11. Formu apgāž otrādi uz virtuves dēļa, lai biskvīts atrastos ar papīru virspusē.
    12. Uzmanīgi noņem papīru.
    13. Pagatavo glazūru. Uzvāra saldo krējumu un noņem no uguns. 
    14. Pievieno šokolādi un sviestu, ļauj pastāvēt 3 minūtes un samaisa līdz viendabīgai masai.
    15. Maisa tik ilgi, kamēr masa kļūst gluda un elastīga. Ļauj atdzist.
    16. 1/3 daļu glazūras lej uz biskvīta un ļauj sastingt.
    17. Sagriež torti 3 vienādās daļās. Saliek atpakaļ vienu uz otra atsevišķos biskvītus.
    18. Ja nepieciešamas, aplīdzina malas.
    19. Pēc tam sagriež 2 vienādās daļās un izveido augstu torti.
    20. Torti pārlej ar pārējo glazūru, rotā ar kazenēm un ēdamiem ziediem. Ļauj sastingt un pasniedz.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes