Sastāvdaļas
- 300 g sviesta
- 300 g cukura
- 9 olas
- 300 g pussaldas vai rūgtas šokolādes
- 300 g mandeļu miltu
Šokolādes glazūrai:
- 750 g pussaldas vai rūgtas sasmalcinātas šokolādes
- 3 glāzes trekna salda krējuma
- 4 ēdamkarotes sviesta
- kazenes rotāšanai
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Šokolādi sarīvē uz rīves vai sasmalcina blenderī.
- Saputo olu dzeltenumus ar cukuru un sviestu līdz viendabīgai konsistencei, puto 3 minūtes.
- Pievieno rīvētu šokolādi un mandeļu miltus, samaisa, lai nav neviena kunkulīša.
- Olu baltumus saputo stingrās putās.
- Olu baltumus iecilā šokolādes masā ar trijiem piegājieniem, vispirms 1/3 daļu, tad vēl 1/3 daļu un pēdējo daļu.
- Tortes formā ieklāj cepamo papīru, apsmērē to ar sviestu un ielej mīklu, izlīdzina virsmu.
- Cep 20 minūtes, pārbaudot gatavību ar kociņu.
- Pilnībā atdzesē, neizņemot no formas.
- Ar asu nazi biskvītu atdala no tortes formas malām.
- Formu apgāž otrādi uz virtuves dēļa, lai biskvīts atrastos ar papīru virspusē.
- Uzmanīgi noņem papīru.
- Pagatavo glazūru. Uzvāra saldo krējumu un noņem no uguns.
- Pievieno šokolādi un sviestu, ļauj pastāvēt 3 minūtes un samaisa līdz viendabīgai masai.
- Maisa tik ilgi, kamēr masa kļūst gluda un elastīga. Ļauj atdzist.
- 1/3 daļu glazūras lej uz biskvīta un ļauj sastingt.
- Sagriež torti 3 vienādās daļās. Saliek atpakaļ vienu uz otra atsevišķos biskvītus.
- Ja nepieciešamas, aplīdzina malas.
- Pēc tam sagriež 2 vienādās daļās un izveido augstu torti.
- Torti pārlej ar pārējo glazūru, rotā ar kazenēm un ēdamiem ziediem. Ļauj sastingt un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!