Sastāvdaļas
- 200 g cepumi ar mandeļu garšu (sasmalcināti)
- 60 g sviesta (izkausēts)
- 180 g mandeles šokolādes glazūrā (sasmalcinātas)
- 750 g „Philadelphia” siera
- 150 g cukura
- 3 olas
Aveņu mērce:
- 1 l auksta ūdens
- 300 g avenes
- 250 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 150 g kartupeļu miltu
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Sasmalcinātos cepumus sajauc ar izkausēto sviestu un ieklāj 23 cm lielā kūkas formā, pārber ar pusi sasmalcināto mandeļu.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ „Philadelphia” sieru un cukuru.
- Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas masu rūpīgi sakuļot.
- Iegūto masu pārlej pār cepumu pamatni un liek cepties aptuveni 40-45 minūtes.
- Kad kūka gatava, atdzesē to un ievieto ledusskapī uz 4 stundām.
- Pasniedz ar atlikušajām mandelēm un aveņu mērci.
- Aveņu mērce: Visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot kartupeļu miltus,ievieto nelielā katliņa un uzvāra.
- Kad mērce tūlīt sāks vārīties, pievieno kartupeļu miltus un rūpīgi maisa līdz tā iegūst iebiezinātu konsistenci.
- Noņem no karstuma un noliek atdzesēties. Atdzesēto mērci pasniedz ar kūku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!