Šokolādes – magoņu kūka ar skābo krējumu

Šokolādes – magoņu kūka ar skābo krējumu Foto: Šokolādes – magoņu kūka ar skābo krējumu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 300 g skābā krējuma
  • 250 g cukura
  • 300 g miltu
  • 3 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote magoņu sēklu
  • sauja lobītu valriekstu
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 700 g skābā krējuma
  • 150 g cukura
  • izkausēta šokolāde (dekorēšanai)

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno skābo krējumu.
  2. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un pievieno olu masai, rūpīgi samaisa.
  3. Iegūto mīklu sadala 3 daļās - divām daļām pievieno 2 ēdamkarotes kakao pulvera (katrai) un riekstus, tiešai daļai - magoņu sēklas.
  4. Katru daļu ieklāj kūkas formās un cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  5. Krēms: Sajauc skābo krējumu ar cukuru, rūpīgi samaisa.
  6. Liek pamata kārtu (ar kakao un riekstiem) uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/3 daļu krēma.
  7. Tad klāj magoņu biskvītu pāri un arī pārklāj ar krēmu.
  8. Trešo kūkas biskvītu sagriež kubiņos un haotiski izkārto pār kūku un pārlej krēmu pār tiem.
  9. Kūku dekorē ar ar izkausētu šokolādi un ievieto ledusskapī uz pāris stundām, vēlams visu nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes