Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 g skābā krējuma
- 250 g cukura
- 300 g miltu
- 3 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote magoņu sēklu
- sauja lobītu valriekstu
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 700 g skābā krējuma
- 150 g cukura
- izkausēta šokolāde (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno skābo krējumu.
- Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un pievieno olu masai, rūpīgi samaisa.
- Iegūto mīklu sadala 3 daļās - divām daļām pievieno 2 ēdamkarotes kakao pulvera (katrai) un riekstus, tiešai daļai - magoņu sēklas.
- Katru daļu ieklāj kūkas formās un cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Krēms: Sajauc skābo krējumu ar cukuru, rūpīgi samaisa.
- Liek pamata kārtu (ar kakao un riekstiem) uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/3 daļu krēma.
- Tad klāj magoņu biskvītu pāri un arī pārklāj ar krēmu.
- Trešo kūkas biskvītu sagriež kubiņos un haotiski izkārto pār kūku un pārlej krēmu pār tiem.
- Kūku dekorē ar ar izkausētu šokolādi un ievieto ledusskapī uz pāris stundām, vēlams visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!