Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 2 olas
- 160 g cukura
- 150 g izkausēta sviesta
- 170 ml piena
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sodas
- šķipsniņa sāls
Vārītajam krēmam:
- 2 olu dzeltenumi
- 20 g pūdercukura
- 20 g miltu
- 200 ml piena
- 20 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Gatavo krēmu - olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru un miltiem.
- Uzkarsē pienu, kas samaisīts ar cukuru.
- Maisot, olu dzeltenumu masai, pielej pienu.
- Maisījumu pārlej katlā un vāra uz mazas uguns, kamēr sabiezē - 5-8 minūtes.
- Gatavo mīklu - vienā bļodā ber visas sausās sastāvdaļas, samaisa.
- Citā bļodā lej visas mitrās sastāvdaļas - olas sakuļ ar pienu, izmantojot putojamo slotiņu, pievieno izkausētu sviestu, visu samaisa.
- Mitro sastāvdaļu maisījumu samaisa ar sausajām sastāvdaļām, izmantojot karoti.
- Ietaukotās, mazajās veidnītēs, ar karoti liek mīklu, tad liek krēmu un atkal, mazliet mīklu.
- Cep 200°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!