Šokolādes kūka „Velna sapnis”

Šokolādes kūka „Velna sapnis” Foto: Šokolādes kūka „Velna sapnis”

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 200 g cukura
  • 30 g kakao pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 240 ml ūdens
  • 80 ml agu eļļas (bez aromāta)
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • vaniļas cukurs
  • 1 tējkarote šķīstošās/ maltās kafijas
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 150 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Izsijā un sajauc visas sausās sastāvdaļas.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc ūdeni ar kafiju, eļļu un etiķi, tad pievieno sausās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.
  3. Mīklu ieklāj nedaudz ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā 18 cm lielā kūkas formā un cep 175°C temperatūrā 40 - 45 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to.
  5. Saldo krējumu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai, noņem no karstuma un sajauc ar šokolādes gabaliņiem.
  6. Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī. Ja vēlaties, varat pievienot brendiju vai rumu labākai garšai.
  7. Atdzesēto glazūru saputo un pārklāj pār kūku, dekorē pēc pašu gaumes.
  8. Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes