Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 200 g cukura
- 30 g kakao pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 240 ml ūdens
- 80 ml agu eļļas (bez aromāta)
- 1 ēdamkarote etiķa
- vaniļas cukurs
- 1 tējkarote šķīstošās/ maltās kafijas
- 100 g tumšās šokolādes
- 150 g saldā krējuma
Pagatavošana
- Izsijā un sajauc visas sausās sastāvdaļas.
- Atsevišķā bļodā sajauc ūdeni ar kafiju, eļļu un etiķi, tad pievieno sausās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj nedaudz ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā 18 cm lielā kūkas formā un cep 175°C temperatūrā 40 - 45 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to.
- Saldo krējumu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai, noņem no karstuma un sajauc ar šokolādes gabaliņiem.
- Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī. Ja vēlaties, varat pievienot brendiju vai rumu labākai garšai.
- Atdzesēto glazūru saputo un pārklāj pār kūku, dekorē pēc pašu gaumes.
- Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!