Šokolādes kūka uz kefīra bāzes

Šokolādes kūka uz kefīra bāzes Foto: Šokolādes kūka uz kefīra bāzes

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 300 g kefīra
  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 2 glāzes miltu

Krēmam:

  • 400 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 200 g saldkrējuma sviesta

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas, kefīru un izkausētu sviestu.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cukuru, dzeramo sodu un kakao pulveri.
  3. Sauso sastāvdaļu masai pakāpeniski pievieno olu masu un labi samaisa.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 170 - 200°C temperatūrā 50 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu horizontāli sagriež 3 kārtās.
  7. Krēms: Izkausētu sviestu sajauc ar skābo krējumu un cukuru, rūpīgi saputo, izmantojot elektrisko putotāju.
  8. Krēmu klāj starp biskvītiem, kūkas virsmu un malām. Dekorē pēc gaumes.
  9. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes