Sastāvdaļas
- 250 g tumšās šokolādes
- 250 g sviesta
- 200 g cukura
- 6 olas
- 100 g miltu
- 250 g valriekstu vai zemesriekstu (sasmalcināti/veseli)
- 1/2 vaniļas pāksts mīkstuma
Pagatavošana
- Izkausē ūdens peldē šokolādi ar sviestu un ļauj nedaudz atdzist.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai abpusējās cepšanas režīmā.
- Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga, un iemaisa klāt šokolādes-sviesta masu.
- Pakāpeniski iecilā valriekstus un miltus maisījumā. Pievieno arī vaniļas pāksts mīkstumu.
- Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā šokolādes mīklu.
- Liek kūku cepties iepriekš uzkarsētajā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.
- Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!