Sastāvdaļas
- 400 g rūgtās šokolādes
- 200 g sviesta
- 1/2 glāze saldā krējuma
- 1 1/2 ēdamkarotes ruma
- 5 olu baltumi
- 5 olu dzeltenumi
- 1 glāze cukura
- 2 ēdamkarotes miltu ar cepamo pulveri
- 2 ēdamkarotes miltu bez cepamā pulvera
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai n 26 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Šokolādi salauž gabaliņos un kopā ar sviestu, saldo krējumu izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
- Masu nedaudz atdzesē un pievieno olu dzeltenumus un rumu. Rūpīgi samaisa viendabīgā konsistencē.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un cukuru stingrās putās.
- 3/4 šokolādes masas novieto maliņā, atlikušajai pievieno abu veidu miltus un pakāpeniski, 3 piegājienos, ieputo olu baltumu masu.
- Rūpīgi ieklāj mīklu iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties aptuveni 45 minūtes.
- Gatavo kūku atdzesē un pārklāj ar atlikto šokolādes masu.
- Kūku dekorē ar riekstiem vai pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!