Šokolādes kūka „Melnā vakarkleita”

Šokolādes kūka „Melnā vakarkleita” Foto: Šokolādes kūka „Melnā vakarkleita”

Sastāvdaļas

  • 85 g sviesta
  • 85 g rūgtās šokolādes
  • 140 g miltu
  • 30 g kakao pulvera
  • 150 g cukura
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa dzeramās sodas
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 150 ml kefīra
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Krēmam:

  • 35 g sviesta
  • 200 g tumšas šokolādes
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes brendija
  • 100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai:

  • svaigi augļi un ogas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 - 165°C temperatūrai un viegli ietauko ar cepamo papīru pārklātu 20 cm lielu kūkas formu. 
  2. Nelielā katliņā izkausē sviestu un šokolādi, nedaudz atdzesē. 
  3. Miltus, kakao pulveri, cukuru, sāli, dzeramo sodu un cepamo pulveri rūpīgi samaisa dziļā bļodā. 
  4. Atsevišķi sajauc olas, pienu, kefīru un vaniļas ekstraktu. Pievieno maisījumu šokolādes masai un samaisa viendabīgā masā. 
  5. Iemaisa sausās sastāvdaļas šokolādes masā un ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā. 
  6. Cep 25 - 35 minūtes. Pirms tam ieteicams pārbaudīt biskvīta gatavību ar koka irbulīti. 
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un sviestu. 
  8. Pakāpeniski pievieno izkausētu šokolādi, sāli un brendiju. Saputo viendabīgā masā. 
  9. Krēmu klāj pār kūkas virsmu un dekorē ar svaigām ogām vai ko citu pēc pašu gaumes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes