Šokolādes kūka bez miltiem

Šokolādes kūka bez miltiem Foto: Šokolādes kūka bez miltiem

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 8 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
  • 100 g kokosriekstu skaidiņu

Krēms:

  • 1 l piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/3 glāze kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes cietes

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu ar cukuru.
  2. Pakāpeniski pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas saputojot.
  3. Tad pievieno kakao, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri, rūpīgi sajauc.
  4. Kūkas formu pārklāj ar cepamo pulveri un nedaudz ietauko to.
  5. Mīklu ieklāj formā un cep 180°C 20 - 25 minūtes.
  6. Krēms: Nelielā katliņā sajauc 750 ml piena, kakao un cukuru pēc garšas, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  7. Nelielu daudzumu maisījuma pārlej pār biskvītu.
  8. Atlikušo krēmu saputo ar elektrisko putotāju.
  9. Nelielā katliņa karsē atlikušo piena daudzumu un cieti līdz vārīšanās temperatūrai vai līdz masa sabiezē.
  10. Tad pievieno krēmam, rūpīgi samaisa un pārziež pār kūku.
  11. kūku dekorē pēc savas gaumes un pasniedz ar plombīra saldējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes